Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tátra csúcs csemege

Hozzávalók:
 
Hozzávalók 25 darabhoz:            
Az indiáner piskótához:
5 db tojásfehérje
50 g kristálycukor
2.5 db tojássárgája
1 mokkáskanál víz
100 g búzaliszt (BL55)
A csokoládés ganache töltelékhez:
670 g minimum 53%-os étcsokoládé
330 ml habtejszín
A díszítéshez:
19 db hosszában negyedelt, pörkölt mandulacsík
A bevonáshoz:
olvasztott 65%-os étcsokoládé
 
Cukrász recept

Ki ne emlékezne a cukrászdák eme nemes darabjára, a jó öreg Tátra Csúcsra. Hát itt egy jó recept, az ötlet!

Elkészítés:

1. Az indiáner piskótához két 35x30 cm-es szilikonos sütőpapírt tegyünk sütőlemezre, és a sütőt melegítsük elő légkeverés nélküli üzemmódban 180 C-ra.

2. A tojásfehérjét a kristálycukorral habosítsuk borotvahab állagúra. Eközben a tojássárgákat keverjük simára egy kis tálban a vízzel, és a lisztet is mérjük ki.

3. Ha felverődött a fehérjehab, keverjük hozzá a vizes tojássárgákat, végül a lisztet is keverjük el benne egyenletesen.

4. Töltsük egy 12 mm-es sima idomcsővel végződő habzsákba a masszát, és a sütőpapírra kb. 5 cm átmérőjű magas, félgömb alakú halmokat nyomjunk, minimum 3 cm-es helyet hagyva köztük.

5. Ha kinyomtuk őket, Vékonyan hintsük meg liszttel a felületüket, és kb. 18-20 perc alatt süssük készre őket. Sütés közben ne nyissunk rájuk, mert összeesnek!

6. Ha kisültek, hagyjuk őket kihűlni, és készítsük el a krémet. Az étcsokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, a tejszínt eközben forraljuk fel. Ha a csoki megolvadt, és a tejszín forrásban van, akkor a tejszínt öntsük a csokoládéhoz, és keverjük el benne, míg sima, csomómentes krémet nem kapunk. Ezt tegyük hűvös helyre, és hagyjuk teljesen kíhűlni kb 1. óra alatt.

7. Most az indiáner piskótákat szúrjuk ki egyformára egy 5-5,5 cm átmérőjű kerek pogácsaszaggatóval, és szedjük le őket a papírról. Tegyük egy tálcára mindet, a lapos felével lefelé.

8. Ha a csokikrém kihűlt, habosítsuk kb. 20 másodpercen át, míg kissé kivilágosodik a krém.

9. Ezután az indiánerek domború felére, egy 10 mm-es sima idomcsöves nyomózsákból halmozzunk felfelé csúcsosodó, kb. 7 cm magas tornyot. Ha ez megvan, mindegyik krémcsúcsba, három irányból szúrjuk bele a csíkokra vágott mandulákat. Három irányba álljanak ki, mint a fa ágacskái.

10. Ezután a desszerteket tegyük fagyasztóba, és kb. 30 perc alatt fagyasszuk szilárdra őket.

11. Ha a csúcsok átfagytak, olvasszunk egy tálban csokoládét, ne túl melegre, de hígan folyósra, és kézzel forgassuk bele a Tátracsúcsokat, majd állítsuk azokat egy rácsra lecsurogni, és megkötni.

12. Ha a csokoládé megkötött rajtuk, egy késsel alájukvágva levehetjük őket a rácsról, és hűvösen fogyasszuk.

 
 

 

Profilkép


Képgaléria


Utolsó kép


Facebook



Archívum

Naptár
<< Június / 2018 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 13618
Hónap: 238
Nap: 9