Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Macaron

Hozzávalók Kb. 55 db macaronhoz:

A macaron tésztához:
200 g porcukor
200 g mandulaliszt
75 g tojásfehérje
200 g kristálycukor
65 ml víz
75 g tojásfehérje 65 ml víz                                                      
Cukrász recept
piros ételfesték
A díszítéshez:
szezámmag
A töltéshez:
keményre főzött málnalekvár

A macaronoknak számtalan változata ismert. Ez egy cukorsziruppal készült, jól "bejáratott" recept.

Elkészítés:

1. A porcukrot, mandulalisztet, és az első adag tojásfehérjét egy tálba mérjük. Kezünkkel alaposan összekeverjük, összedolgozzuk marcipán szerű masszává.

2. Ezt követően a vizet a kristálycukorral a tűzhelyre tesszük, és közepes hőfokon, pontosan 121 C-ig főzzük.

3. Míg a cukorszirup fő, a második adag tojásfehérjét elkezdjük habosítani. Kemény habbá verjük.

4. Mikor a cukorszirup elérte a 121 C-t, folyamatos habosítás mellett hozzácsurgatjuk a kemény fehérjehabhoz.

5. További habosítás mellett hozzáadjuk a habhoz a piros ételszínezéket is. Majd kihűlésig habosítjuk a fehérjét.

6. Ezután kis részletekben a korábban elkészített marcipán szerű masszához keverjük a tojáshabot egy keverőkanállal, nem habverővel! Mikor az összes hab benne van, a csokoládétemperáláshoz hasonló mozdulatokkal simára "kenjük" a masszát. Nem kell félteni a habot, itt egyáltalán nem baj, ha összeesik. Szép sima masszává kell dolgozni a keveréket!

7. Sima csöves nyomózsákba szedjük a masszát, és szilikonos sütőpapírra - csak szilikonoson fog működni! - 2-3 cm távolságra egymástól szabályos kör alakokat nyomunk. Ha kinyomtuk, az asztalhoz csapkodjuk a lemezt, hogy kicsit elterüljenek.

8. Minden második sort megszórunk kevés szezámmaggal, majd 30 percen át hagyjuk bőrösödni a macaronokat.

9. A bőrösítés után 150 C-ra előmelegített sütőben 25 percen át sütjük őket légkeverés nélkül. Szép világosnak kell maradniuk sütés végére, nem szabad, hogy megpiruljanak sehol a macaronok!

10. Kisütés után a lemezen hagyjuk kihűlni őket. Ezután sűrűre főzött málnalekvárral töltjük, és betöltés után fél napig hűtőben pihentetjük az elkészült málnás macaronokat!

 
 
 

 

Profilkép


Képgaléria


Utolsó kép


Facebook



Archívum

Naptár
<< Október / 2018 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 14009
Hónap: 207
Nap: 10